HTML

zöld8

Ez a blog a Zöld8.hu környezettudatossággal foglalkozó online magazin blogja.

Friss topikok

miki.JPG

Meglehet, hogy a Mikulás jóságos öregúrnak tűnik, hiszen ürü ajándékot hoz a gyerekeknek, de egyáltalán nem nevezhető környezettudatosnak. A több mint 200 millió kilométeres föld körüli utazgatásával közel 70 millió tonna széndioxidot bocsát ki!
Zseniális infografika a környezetterheléséről és az ajánlott megoldásokról :)

BŐVEBBEN

Címkék: infografika Mikulás szénlábnyom

1 komment

Feltehetőleg a Jégkorszak című rajzfilm falánk mókusa lehetett az, aki Szibéria északkeleti részén mintegy 32.000 évvel ezelőtt elrejtette annak a fehér virágú növénynek a gyümölcsét, amelyet orosz tudósok idén visszahívtak az életbe.

jegkorszaki_noveny.jpg

Tovább itt!

Címkék: virág növény jégkorszak

Szólj hozzá!

„Új értelmet ad a pénzégetés kifejezésnek a magyar központi bank” – számol be például a világ túlsó felén megjelenő New Zealand Herald a magyar kezdeményezésről. A hír megjelent számos nemzetközi hírportálon, valamint Írországban, az Egyesült Királyságban, Oroszországban, az Egyesült Államokban, Indiában, Lengyelországban, és még Szingapúrban is foglalkozott vele a sajtó.

forint_egetes.jpg

TOVÁBB A VIDEÓHOZ

Címkék: pénz pénzégetés

Szólj hozzá!

Egy francia cég újtípusú szélturbinája napi 800-1200 liter ivóvizet képes a sivatagi szélből sűrítéssel cseppfolyósítani. Érdekel a videó is? Kattints a képre!

szeleromu.jpg

TOVÁBB A VIDEÓHOZ

Címkék: víz szélturbina

Szólj hozzá!

A tojáshéjra jelenleg értéktelen szemétként tekintenek világszerte - jobb esetben a komposztban, rosszabb esetben a szemétlerakóban végzi. És ez nemcsak a különleges alapanyag miatt pazarlás. A tojáshéj 95 százaléka kalcium-karbonát (akárcsak az emberi csontvázé), a maradék öt százalék szerves anyag és pigment. A kalcium-karbonátot egyes műanyagokhoz keverve „szaporítani” lehetne az egyre drágább kőolajból előállított mesterséges alapanyagot.

tojas.jpg

TOVÁBB IS VAN

Címkék: újrahasznosítás tojás

Szólj hozzá!

A mexikói városi parkokban kiépítendő, vezeték nélküli internetelérés tervét népszerűsíti az a reklámfilm, amelyben a kutyapiszok gyűjtő konténer vezérli a wifi-kapcsolatot. A nagyobb kutya hosszabb időt nyer a gazdájának.

KATTINTS A VIDEÓÉRT!

Címkék: kutyaszar

Szólj hozzá!

Azt eddig is tudtuk, hogy egy erdei séta, vagy kisebb kirándulás csökkenti a stresszt, és jót tesz a lelkünknek. Japánban viszont komoly orvosi kutatásokat végeznek, hogyan tudják a gyógyításba integrálni az „erdőfürdőt”.

Bővebben

Címkék: erdő

Szólj hozzá!

Az emberek nagy többsége úgy gondolja, hogy a természetvédelmi problémák ellen egymagában nem tehet semmit. Egy indiai férfi azonban teljesen egyedül, puszta kézzel létrehozott egy élő, lüktető erdőt – 550 hektáron.

Bővebben

Címkék: erdő

Szólj hozzá!

A légi szélturbina nagy előnye, hogy sokkal egyszerűbben üzembe helyezhető, mint egy hagyományos szélturbina, és az általa elérhető magasságokban mutatkozó szélviszonyoknak köszönhetően gazdaságosabb termelésre képes.

 

Kattints a videóért!

Címkék: szélturbina

Szólj hozzá!

Mind rácsodálkoztunk már az ország tájait, településeit járva egy-egy olyan szép épületre, szoborra, kőkeresztre, kilátóhelyre vagy éppen egy matuzsálemi korú fára, amely sehol nem szerepelt az útikönyvekben.

 

Bővebben

Címkék: tájérték

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása